Menu

Udenlandske spillere med spillercertifikat hos DBU

image

Når en spiller ved indmeldelse angiver senest at have spillet i en udenlandsk klub (eller I opretter ham/hende tilsvarende), placeres et fiktivt spillercertifikat i DBU. I skal så søge det hos DBU (på samme måde som normalvis), hvorefter DBU igangsætter en proces med at indhente det faktiske certifikat hos det fodboldforbund, som spillerens tidligere klub tilhører. Det er altså meget vigtigt, at I husker at ansøge om spillercertifikatet hos DBU.

DBU har jfr. FIFA-regler pligt til at sørge for, at indhente spillercertifikat fra den udenlandske klub for spillere der er 10 år eller ældre. Du kan i det følgende se, hvordan det foregår i KlubOffice. 

Sådan anmoder du om spillercertifikatet 

På spillerens profil i KlubOffice, skal du finde fanen 'Fodboldspiller' (1). Her fremgår det, hvis spillercertifikatet ligger i 'DBU'. Tryk på 'Indhent spillercertifikat' (2) for at starte processen. 

 

Nu åbner denne dialogboks, hvor du skal tage stilling til, om anmodningen vedrører en spillerkontrakt med transfersum. Her skal du svare nej, med mindre du kommer fra en professionel klub med kontraktspillere. 

 

Derefter skal du tage stilling til, om spilleren kommer fra udlandet eller en udenlandsk klub: 

 

 

For at være sikker på, ikke fejlagtigt at sætte gang i en ITC-sag (International Transfer Certifificate), bliver du bedt om at bekræfte, at spilleren kommer fra udlandet eller udenlandsk klub. 

 

 

Kontroller, om oplysninger er korrekte på spilleren - og vælg evt. en anden afdeling i klubben. 

 

Til sidst skal du indtaste oplysninger på den klub, hvor spilleren senest har spillet. Og hvorvidt spilleren skal registreres som amatør eller professionel. Hvis spilleren er asylansøger, kan du angive udlændingestyrelsens reg. nr. inden du trykker 'OK'. 

 

 

Når du trykker 'OK' starter en 'ITC-sag'. Det betyder, at DBU sørger for at indhente spillercertifikatet fra den udenlandske klub. 

Følgende e-mail sendes til klubhvervet 'Klubbens postadresse', når anmodninger er afsendt: 

 

Og når spillercertifikatet er indhentet modtager 'Klubbens postadresse' denne e-mail med vedhæftede bekræftelse på pdf: 

 

 

 

Spørgsmål i forbindelse med processen rettes til transfer@dbu.dk

 

Luk