Menu

SCA implementering

image

EU’s direktiv PSD2 introducerer forskellige nye krav, som skal forbedre forbrugernes rettigheder og mindske onlinesvindel. Et centralt element i PSD2 er indførelsen af yderligere SCA-autentifikation (stærk kundeautentifikation) for alle onlinetransaktioner, som forbrugerne foretager.

I forhold til online kortbetalinger betyder det, at I skal anvende autentifikation med 3D Secure for Visa- og Mastercard-betalinger, eller en tilsvarende løsning for andre kredit- og debetkort, samt Secured By Nets for dankort-betalinger. Autentifikation med 3D Secure analyserer transaktionsdetaljerne for at sikre, at købet foretages af den pågældende forbruger og ikke af en svindler. Det betyder, at forbrugeren indimellem vil blive bedt om at dokumentere sin identitet, f.eks. ved at indtaste en kode, som tilsendes via SMS. Dette anvendes allerede i dag, men med SCA bliver det til et standardkrav i hele Europa.

Vi har i DBU nu aktiveret SCA for ALLE klubbers online betalingsløsninger og der er derfor ikke noget som I som klub skal foretage jer, for at leve op til de nye krav om SCA.

Læs vores ofte stillede spørgsmål herunder, for at få lidt mere information omkring implementeringen.

Luk