Menu

Reservation af 1 kr. ved oprettelse af abonnement gennem Clearhaus

image Hvorfor bliver der trukket 1 krone fra vores medlemmer, når de tilmelder sig abonnementsbetalinger?

Det er blevet mere og mere populært med abonnementsbetalinger i klubberne. Det gør, at samtidig med at abonnementer er blevet en mere udbredt løsning - og kombineret med EU’s PSD2/SCA lovgivning - at der er særligt én faktor, som er interessant for jer som klub (og jeres medlemmer) at vide.

1 kr. for en sikkerheds skyld 

Det handler om selve købsflowet for jeres medlemmer. For at undgå forvirring, og for at du bedre kan vejlede dem, forsøger vi her at beskrive flowet som medlemmerne og I som klub oplever.

Det forholder sig således, at når jeres medlemmer tegner et abonnement, så vil systemet altid foretage et check af kortets validitet (altså, kort sagt, er dette kort gyldigt). Dette gøres ved at reservere 1 kr. på betalingskortet i forbindelse med oprettelsen af abonnementet. Denne reservation vil aldrig blive hævet, og den ophæves automatisk efter et par bankdage.

Vær opmærksom på, at denne reservation kun er synlig på et debetkort – ved et kreditkort ser man næsten aldrig denne reservation.

3D Secure ved nye abonnementer 

En anden feature, som du skal være opmærksom på – og som man skal overveje at informere om - er 3D Secure. Alle nye abonnementer skal igennem 3D Secure, når de autoriseres første gang. Derfor vil det opmærksomme medlem opdage, at der står det “forkerte” beløb på 3D Secure-vinduet.

Her fremgår autoriseringsbeløbet som 1 kr. (hvilket sagtens kan virke misvisende), når abonnementets pris faktisk er noget andet. Dette sker da 3D Secure-funktionen kommer ved den første transaktion, der autoriseres i forbindelse med oprettelse af abonnementet. Og netop ved abonnementsoprettelse, går systemet ind og tjekker at kortet virker (ved at autorisere 1 kr.).

Nedenfor ses et eksempel på et abonnement på 467,40 kr. som skal gennemføre 3D Secure for autorisering:

 

Oprettelse af abonnementet 

Derefter går systemet ind og opretter selve abonnementet. Det er få sekunder efter den første krone er autoriseret. 

Nedenfor vises et flow, hvor et abonnement oprettes. Alle tre handlinger sker på det samme kort – og dette sker i løbet af ganske få sekunder.

  1. 1 krone autoriseres (her tjekkes kortets gyldighed)
  2. Her autoriseres det gældende abonnement
  3. Her hæves abonnementet

 

Men hvad kan I så gøre som klub?

Det bedste I kan gøre som klub er, at informere dine medlemmer om, at denne her 1-krone vil florere i betalingsflowet. Dette kan du evt. gøre, ved brug af online indmeldelse, ved at tilføje en besked til beskrivelsen på afdeling, eller ved at skrive det i opkrævningsmailen ved brug automatisk kontingentkørsel.

Luk