Menu

Giv medlemmerne mulighed for online udmeldelse

image
Thomas Kristensen
27. marts 2020 kl. 12:25
Det bliver lettere at håndtere udmeldelser i klubben. Din klub kan vælge, om jeres medlemmer skal kunne udmelde sig online. Se hvordan her.

Flere hundrede danske klubber tilbyder sine medlemmer online indmeldelse via KlubOffice. På den måde kan nye medlemmer med få klik melde sig ind direkte fra klubbens hjemmeside.

Selvom det aldrig er sjovt at se sine medlemmer gå, er det nu blevet lettere for klubben at administrere - og for klubbens medlemmer at anmode om at blive udmeldt af klubben. 

Mindre manuelt arbejde

Den nye mulighed for at udmelde sig fjerner endnu et stykke manuelt arbejde uden for KlubOffice. Nu kan et nyt medlem indmelde sig i klubben via 'Online indmeldelse', få opkrævet kontingent via 'automatisk kontingentkørsel' - og nu altså også selv udfylde udmeldelse - fx fra klubbens hjemmeside eller fra spillerens egen profil på Mit DBU. 

Sådan aktiverer du online udmeldelse

1) Gå til 'Klubben' --> 'Klubinfo'. 

2) Vælg fanen 'Indstillinger'. 

3) Sæt hak i 'Tillad medlemmer at anmode om udmeldelse'. 

 

 

Se i bunden af siden her, hvordan du indsætter scriptet på din hjemmeside. 

 

Klubben styrer fortsat udmeldelser 

Det er fortsat dig - som fx klubadministrator eller kasserer - som godkender udmeldelserne. Medlemmet er således ikke udmeldt før anmodningen om udmeldelse er godkendt af klubben. 

På helt samme vis som ved 'online indmeldelse' skal udmeldelsen således godkendes. Hvis du har aktiveret 'online udmeldelse', som vist ovenover, får du en ny boks på din forside af KlubOffice, som vist på billedet her. 

 

Du kan læse alt, du skal vide om anmodninger om udmeldelse i vejledningen her. 

Let for medlemmer - let for klubben 

Det er ikke kun klubben, som får lettere ved at håndtere udmeldelser. Fra 'Mit DBU' kan medlemmer selv anmode om at blive udmeldt. 

Log ind på Mit DBU her. 

Det kan gøres fra 'Spilleroplysninger' - eller direkte fra Fodboldpasset, som vist på billedet her. 

Funktionen vil inden længe også blive implementeret i Fodbold app'en, hvor medlemmet kan anmode om udmeldelse direkte fra Fodboldpasset. 

Hvad gør jeg med ikke-fodboldspillere?

Det er jo nødvendigvis ikke alle medlemmer i klubben, der er indehaver af en DBU-profil. Der er selvfølgelig også en løsning, hvis du i klubben har medlemmer af andre sportsgrene.

Under 'Klubben' --> 'Kommunikation' --> 'Hjemmesidescripts' kan du finde et link til online udmeldelse i klubben. Det link kan du bruge som I ønsker det - på hjemmeside, i informationsmails vedrørende kontingent og lignende. 

Du finder scriptet her: 

Find hele vejledningen til at komme i gang med 'Anmodninger om udmeldelse' her.