Menu

Har du gjort din klub klar til den nye sæson?

image
Thomas Kristensen
10. juli 2019 kl. 10:51
En ny sæson står for døren, og det betyder at der skal laves lidt justeringer i KlubOffice for at tingene kan fortsætte med at køre smidigt i den kommende sæson. Få overblikket over de ting, der skal klares her.

Nye medlemmer - nye afdelinger 

En ny sæson betyder i de fleste klubber et 'velkommen' til en helt ny årgang af fodboldspillere. De skal selvfølgelig bydes velkommen, både på og uden for banen. 

For at gøre klar til at de nye medlemmer kan melde sig ind, skal du lave en ny afdeling i KlubOffice, hvis du har valgt indmeldelse på årgange (fx '2015 Drenge og Piger'). Det gør du fra 'Klubben' --> 'Afdelinger' ved at trykke på kladden i højre hjørne. 

Du skal i oprettelsen tage stilling til 'Afdelingsstamdata' - altså hvilken sportsgren afdelingen tilhører, et navn og en beskrivelse, som vises i forbindelse med online indmeldelsen. Herefter kan du give medlemmerne mulighed for at online indmelde sig på klubbens hjemmeside, og bestemme hvor kontingentet skal indtægtsføres. Du kan desuden bestemme en indmeldelsesrabat, samt tilkoble abonnementsordning - 'Automatisk kontingentkørsel'. 

Se en komplet guide til, hvordan du sætter en ny afdeling op her. 

HUSK at koble den nye afdeling på en evt. kommende, automatisk kontingentkørsel. 

Medlemmer med nye kontingentsatser 

Når spillerne rykker en årgang eller et hold op, kan det være ensbetydende med, at der også skal ændres i kontingentsatsen. Du kan skabe overblikket fra 'Afdelinger', hvor du kan se hvilke årgange, U-betegnelser - eller hvad der bruges i klubben - der har hvilke kontingentsatser. 

Klik dig ind på den enkelte afdeling for at ændre i kontingentsatsen. 

Fra ungdom til voksen 

Der kan være flere måder at klare oprykning af spillere på. Af hensyn til statistikken på KampKlar-holdene, anbefales det at bevare spillerne på de samme stamhold, så trænere og spillere kan bibeholde holdstatistik. Når en spiller rykker fra ungdom til senior, kan det være en god idé at 'oprykke spillere'. 

Det gøres fra medlemsoversigten, som vist på billedet her: 

Herfra kan du vælge en afdeling og en debitorgruppe - og altså også et evt. nyt stamhold til de valgte spillere. Som nævnt ovenfor anbefales det ikke, at flytte spillere til et nyt stamhold af hensyn til holdets opsætning og statistik, med mindre årgange eller hold skal lægges sammen. 

I stedet kan navnet på stamholdet med fordel rettes fra 'Turneringer og hold' --> 'Hold' --> 'Stamhold', så det passer med årgangen eller U-betegnelsen. 

Gør det let for træneren - få kampene i kalenderen 

Det sidste du kan gøre for at hjælpe træneren godt i gang med den nye sæson er, at tilføje turneringshold til stamholdet for den kommende sæson. Find det enkelte hold frem fra stamholdsoversigten, og tryk på 'Turneringshold' i højre side. Nu kan du se de turneringshold, der er tilmeldt stamholdet - og som der herved kan importeres kampe fra - når turneringsplanen er klar. 

Tilføj nye turneringshold til stamholdet ved at trykke på det grønne plus, som vist med pilen herunder. 

Når der tilføjes kampe til programmet får træneren besked, og mulighed for at åbne for tilmelding for spillerne. 

Se hvordan det fungerer her. 

Savner du denne opsætning i klubben? Et kursusforløb, med hands-on undervisning i IT Klubpakken, er gratis for din klub resten af 2019. Læs mere her.