Menu

Billetter og rabatter: Medlemskort på mobilen hitter

image Medlemmer og frivillige har med de digitale medlemskortet, altid klubkortet lige ved hånden via DBU's Fodbold app.
Thomas Kristensen, DBU IT/DBU Kommunikation
19. marts 2021 kl. 12:40
Mere end 50.000 medlemskort er delt ud digitalt til spillere, forældre og frivillige i 2021. Det er en gave til sponsorarbejde og sammenhold, lyder det fra de klubber, der bruger de plastikfrie kort.

Gavekurve til klubbens frivillige. Sommerdæk på bilen. Billetter til 1. holdets kampe. 

Kampløse baner og tomme klubhuse holder ikke de kreative ideer tilbage i de 100 klubber, der indtil videre har sat digitale medlems- og fordelskort i spil.   

Plastikkort på bænken

Medlemskort rimer normalt på endeløs administration af forældede plastikkort. Derfor er det heller ikke den første post-it, der bliver revet ned fra tavlen, når der skal deles opgaver ud i bestyrelseslokalet.   

Sådan var det også i Ballerup-Skovlunde Fodbold, hvor kortene nærmest var forældet inden de forlod kortprinteren. Men ifølge KlubOffice-ansvarlig og kasserer, Iben Bagge, har den digitale udgave sparket nyt liv ind i opgaven.  

”Vi har tidligere kørt med plastik medlemskort med årstal på. Det var ret omfattende, at vi hele tiden skulle udskifte dem. Det er meget lettere at styre, når medlemskortet spiller sammen med vores medlemssystem,” fortæller Iben Bagge.

De digitale kort tildeles og fjernes automatisk i DBU’s Fodbold app, når klubbens medlemmer og frivillige melder sig ind og ud af klubben i KlubOffice. Klubben kan oprette alle de forskellige typer kort, der måtte være brug for. På den måde kan man tilbyde forskellige muligheder for fx spillere, trænere og bestyrelsesmedlemmer.  

Lynguide: Kom i gang på 3 min. 

Kreative klubber: Frivilligfest og foredrag

De mobile medlemskort fungerer også som et fordelskort. Klubben kan med en notifikation i Fodbold app’en, give direkte besked til kortindehaverne, når der er en ny sponsor-fordel fra den lokale bager, bank eller malerforretning.

Forsamlingsforbud og restriktioner lægger bånd på klubaktiviteter. Men der er masser af gode ideer i skuffen, når klublivet genstarter på og uden for banen. I Ballerup-Skovlunde Fodbold får de med det digitale klubkort medlemmer, sponsorer og frivillige på banen.  

”Det fungerer rigtig godt til at vise de tilbud frem, som vores sponsorer tilbyder vores frivillige og medlemmer. Kortet giver rabat på alt fra lagkager til maling og målmandshandsker. Sidste år delte vi julegaver ud til alle vores frivillige, men i år håber vi igen at kunne gennemføre vores årlige frivilligfest,” fortæller Iben Bagge.

I Jyllinge FC skal klubbens medlemmer og frivillige, ifølge forretningsfører, Thomas Elmar, fremover have telefonen op af lommen, når de skal til de populære foredrag, som klubben arrangerer med lokale oplægsholdere.

”Vi har mange dygtige og interessante personer fra Jyllinge, som heldigvis gerne vil komme og fortælle om deres oplevelser og erfaringer. Det er med til at skabe lokalt sammenhold omkring klubben for medlemmer, sponsorer og frivillige. Vi glæder os til at bruge det digitale medlemskort til bl.a. at kommunikere de muligheder, når vi igen må mødes,” fortæller Thomas Elmar.

I KlubOffice kan klubben indsætte et link, der automatisk genererer en QR-kode på forsiden af kortet.

Digitale medlems- og fordelskort koster – uanset hvor mange forskellige typer kort - 3 kr. pr. medlem pr. år med DBU-fordele, og 4,8 kr. uden. Der er en gratis prøveperiode på 30 dage, som starter når klubben ønsker det. Det koster således ikke noget, at dele kortet ud til trænere, frivillige og forældre. 

Læs vejledningen til digitale medlems- og fordelskort i KlubOffice her. Og guide til Fodbold app’en, hvor kortet findes i menuen ’DBU Wallet’ her.

 

​​​​​​