Menu

Træner! Er dit hold KampKlar?

image
Thomas Kristensen
15. marts 2021 kl. 14:32
Få alle de gode råd til, hvordan du automatisk kan få kampene i kalenderen, tilføje spillere og trænere - og kommunikere med holdet.

Fodbolden er på vej tilbage, og du er som træner eller holdleder måske allerede i gang med at finde ud af, hvordan du skal sætte startopstillingen, få den nye flagrende midtbanespiller til at passe ind i formationen - eller lure modstandernes hemmeligheder af. Inden da skal du lige have sikret dig, at holdet er sat rigtigt op i KampKlar. Du får her en tjekliste til de ting, der skal være styr på forud for sæsonstart.

Har du de rigtige spillere på holdet? 

Der er ikke meget ved at stå med et hold uden de rigtige spillere, når bolden og sæsonen ruller. Du kan selv tilføje spillere til dit hold fra KampKlar på Mit DBU. Se hvordan i videoen herunder - eller via linket her.  

Hvis du mangler en spiller på dit hold, som du ikke kan finde frem i søgningen, skal spilleren først indmeldes i KlubOffice i din klub. 

Har du spillere, som ikke kan komme på holdkort? Der er kommet en markering på dine spillere, hvis de ikke har spillercertifikat eller supplerende spilletilladelse, mangler at aktivere Fodboldpasset - eller hvis klubben har lavet en holdkortspærring, fx pga. kontingentrestance. 

Det ser ud som på billedet herunder. Læs mere her. 

Har du trænerteamet på plads? 

Det er vigtigt, at sørge for at hele 'Trænerteamet' er på plads inden sæsonen går i gang. Foruden dine taktiske genialiteter, er der formentlig også brug for at blive koordineret kørsel, tøjvask og arrangeret sociale arrangementer. Hele staben er samlet under 'Trænerteam', hvor du altså inviterer både medtrænere, holdledere mv. 

Hvis ikke du kan finde den person, du vil sætte ind i trænerteamet skal du igen have fat på din klub. De kan nemlig hjælpe med at få oprettet personen i KlubOffice - og tildelt hvervet 'KampKlar', så vedkommende får den samme adgang som dig. 

Skal holdet deles ind i grupper? 

I KampKlar har du mulighed for at dele dit hold ind i 'Spillergrupper'. Det kan være, at du har en hel årgang, der skal træne sammen - men hvor du er interesseret i at dele kampholdene ind i grupper. Det kan du gøre med 'Spillergrupper', som du kan se hvordan du laver lige her. 

Har du fået kampene i kalenderen? 

Alle kampene for hele sæsonen, importeret i holdets kalender med få klik - hvordan lyder det? Hvad siger du så til, at du automatisk får besked i Fodbold app'en, hvis der er ændringer du skal tage stilling til på den enkelte kamp eller stævne?

KampKlar spiller sammen med DBU's turneringsdatabase, og derfor kan du få det hele serveret. Se hvordan du kobler dit 'Turneringshold' sammen med dit 'Stamhold' i KampKlar i videoen herunder. Vær opmærksom på, at kampene selvfølgelig først kan komme i kalenderen, når de er blevet frigivet af din lokalunion. 

Når du har koblet turneringsholdet på dit hold i KampKlar, skal du åbne aktiviteterne, så dine spillere kan tilmelde sig. Du kan læse alt om aktiviteter i KampKlar her. 

Velkomstmail og kontaktpersoner 

Nu er du ved at være klar til at gå i gang med de rigtigt sjove ting, på og uden for banen. Du mangler blot at byde spillere og forældre velkommen. Det kan være en god idé, at få oprette 'Kontaktpersoner' - særligt hvis du træner et børne- eller ungdomshold med flere forældre inde over fodbolden. Du kan se her, hvordan du kan invitere kontaktpersoner direkte fra spillerens profil. 

Der er altid spillere og forældre, der over sommerferien har glemt deres DBU-login. Du kan med en 'Velkomstmail' sende login-informationen igen, eller byde nye spillere velkommen. Du kan selvfølgelig også sætte dit eget præg på mailen. Se hvordan du sætter en 'Velkomstmail' op her, eller i videoen herunder. 

Bruger I Veo? Få video på kampene i KampKlar 

DBU og den danske tech-virksomhed, Veo, har indgået et samarbejde, som giver mulighed for at koble videooptagelserne fra Veo, direkte på kampen i KampKlar i Fodbold app'en. 

Se hvordan det ser ud i videoen her: 

Se hvordan det fungerer i Veo her. 

Klubber og trænere kan som en del af samarbejdet få 10% på køb af kamera og tripod. Læs mere her. 

God fornøjelse med KampKlar og fodboldsæsonen.