Menu

Tjek i KampKlar om dine spillere kan komme på holdkort

image
Thomas Kristensen
05. marts 2020 kl. 14:53
Spillere uden spillercertifikat eller supplerende spilletilladelse kan ikke komme på holdkortet. Du kan tjekke i KampKlar, om det gælder nogen af dine spillere.

Det er ikke sjovt at stå ude på banen et kvarter inden kampstart med en spiller, som ikke kan komme på holdkortet. Du kan komme katastrofen i forkøbet - blandt andet den nye spærring på manglende spillercertifikat og supplerende spilletilladelse - ved at tjekke dit hold igennem for gule advarselstrekanter. 

Én advarsel - tre mulige årsager 

På 'Holdet' og på aktiviteter i KampKlar i Fodbold app'en kan du se hvilke spillere, som ikke kan komme på holdkortet. De pågældende spillere er markeret med en gul advarselstrekant. Du kan se årsagen til holdkortspærringen ved at trykke på spillerens navn. Der er tre mulige årsager til en holdkortspærring, som du kan blive klogere på herunder. 

 

 

1. Manglende spillercertifikat - eller supplerende spilletilladelse 

For at være berettiget til at spille kampe i en klub, skal man et spillercertifikat eller supplerende spilletilladelse. Det sker som hovedregel med et elektronisk spillercertifikat, som følger spilleren fra klub til klub. Spilleren kan også anmode om en 'supplerende spilletilladelse' - eksempelvis i forbindelse med et efterskoleophold, eller hvis man ønsker at spille i to forskellige klubber. 

Hvis dit hold er et samarbejdshold, vil du kun få en advarsel på de spillere, som ikke har et spillercertifikat - eller en supplerende spilletilladelse - i nogen af de to klubber. 

Hvad kan jeg gøre ved det? 

Spilleren kan i sit Fodboldpas selv se, hvor spillercertifikatet er - men det er klubben der skal sende en anmodning til den tidligere klub. Som træner eller holdleder skal du derfor henvende dig til din klub. Du kan se hvordan det gøres i KlubOffice her. 

Hvis spilleren skal spille på en 'supplerende spilletilladelse', kan anmodningen startes af vedkommende selv fra Mit DBU. Se hvordan her.  Bemærk at de involverede klubber - og lokalunionen skal godkende - før en supplerende spilletilladelse går igennem systemet. 

Du kan som træner eller holdleder ikke anmode om et spillercertifikat eller supplerende spilletilladelse. 

 

2. Spilleren er spærret fra at komme på holdkort 

Hvis du får beskeden 'spærret fra at komme på holdkort' skal du kontakte din klub. Indstillingen sættes på den enkelte spiller i KlubOffice, og kan fx skyldes kontingentrestance. 

 

3. Manglende aktiveret Fodboldpas 

Den sidste advarsel, du kan møde på din spillerliste -  eller på en aktivitet -  er 'Spilleren har endnu ikke aktiveret sit Fodboldpas'. Siden sæsonstart 2018 har et aktiveret Fodboldpas været obligatorisk for at være spilleberettiget. 

 

Du kan sende en reminder direkte fra spillerens profil, som vist herunder. Hvis ikke spilleren har den korrekte mailadresse, kan det rettes af klubben. 

 

Bruger dit hold ikke KampKlar? 

Hvis ikke dit hold bruger KampKlar, kan du forsøge at udfylde holdkortet til næste kamp i Fodbold app'en. Et holdkort kan i Fodbold app'en udfyldes fra 14 dage før kampstart. 

Hvis du har spillere, som ikke kan påføres holdkortet, ser det ud som på billedet her:

Du kan få svar på alt omkring holdkort, spillercertifikater og supplerende spilletilladelser i FAQ'en her. 

Foto: Henrik Bjerregrav