Menu

First 5: Kom godt i gang med jeres nye klubhjemmeside

Velkommen til Klub-CMS!

På denne side får du fem tips til at komme i gang med at bygge klubbens nye hjemmeside. Når du har gjort dig de overvejelser - og lavet den indledende opsætning - vil du få meget mere gavn af de mange funktioner, som Klub-CMS indeholder. 

1. Har I styr på strukturen? 

En hjemmeside - og især backenden - kan meget hurtigt få en rodet struktur. Det er hverken sjovt for webmaster eller besøgende. 
Du kan her se et forslag til, hvordan strukturen på klubbens hjemmeside kan opbygges. 

Overvej fx hvilke elementer, der skal "arves" ned gennem siden - og hvordan I vil strukturere 'Holdsider' (læs mere i punkt 2). Inden du går i gang med at lægge indhold ind på hjemmesiden, er det en god idé at tænke over strukturen. 

2. Giv holdene deres egne hjemmesider 
Med 'Holdsider' kan du faktisk give alle holdene deres helt egen hjemmeside, med spillere, kontaktpersoner, træningstider og meget mere. Det hele kommer fra de særlige 'Holdmoduler', som giver dig mulighed for at vælge blandt stamholdene i klubben, og på den måde sætte en side op med automatisk data, som kun vedrører det enkelte hold. Læs mere om dine muligheder med holdside moduler her. 

3. Undgå dobbeltarbejde: Gør brug af data fra klubben og DBU 
Hele hjørnestenen i Klub-CMS er al den smarte data, du kan få ind - helt automatisk - på klubbens hjemmeside. Alt sammen trukket fra klubbens systemer (KlubOffice og KampKlar) - og fra DBU's systemer. Se hvor data kommer fra her - og lær alle modulerne bedre at kende her. Træningstider er én af de elementer, der kan indsættes i "kasser" på hjemmesiden - de såkaldte moduler. Træningstider hentes fra KlubOffice. 

4. Er du alene om at opdatere siden? Del opgaverne med dine klubkollegaer 
Vi ved, at der er rigtigt mange opgaver ude i klubben. Derfor kan det være svært at nå det hele ude på banen, og samtidig skrive alle historierne til hjemmesiden. 
Derfor kan du dele opgaverne med dine klubkollegaer ved med at lave 'Grupper'. Her kan du fx dele redaktørstafetten ud, så flere får mulighed for at bidrage til siden, uden at pille ved opsætningen. Se hvordan her. 

Én de de nye funktioner til Klub-CMS er muligheden for at oprette nyheder til hjemmesiden direkte fra Fodbold app'en. Se hvordan her.

5. Nyhedsbrev på 5 min. 
Når nu I har fået redaktører og journalister, der kan hjælpe med at skabe indhold til hjemmesiden, er det ganske simpelt at lave et nyhedsbrev. 
I kan således blot "drag-and-droppe" nyheder ind i nyhedsbrevet, og Klub-CMS hjælper dig med at samle læsere op. I bundsektionen finder besøgende således en tilmelding til nyhedsbrevet, ligesom det indeholder en mulighed for at afmelde sig. På den måde kan I få en dynamisk liste af læsere. 
Se hvordan du kommer i gang med nyhedsbreve via Klub-CMS her. 

Nyhederne fra klubbens hjemmeside, kan automatisk vælges til i nyhedsbrevet. Rubrik, underrubrik og artikelfoto vises således automatisk. 

Luk