Menu

Sådan gør du jeres Klub-CMS hjemmeside klar til en ny sæson

image Klub-CMS er lavet i responsivt design, så siden tilpasser sig den skærm, man benytter.
DBU IT
11. april 2022 kl. 09:10
Med en Klub-CMS hjemmeside har klubben praktisk talt en klubside, der opdaterer sig selv. Få overblikket over de tandhjul, der skal smøres, så hjemmesiden er kampklar til en ny sæson.

Holdenes egne hjemmesider 

Klub-CMS giver alle hold i klubben deres egen side, bygget på enten stamhold fra KlubOffice - eller de turneringshold, der er tilmeldt DBU-turneringer. Hvis holdsiderne er bygget på turneringshold skal de opdateres fra sæson til sæson, hvorimod holdsider bygget på stamhold lever videre fra sæson til sæson. 

Læs alt om, hvordan man trimmer holdenes egne hjemmesider til en ny sæson her. 

 

Tip! 

Hvis I har fået et nyt hold i klubben - eller skal i gang fra start med 'holdsider' - så kan det være en god idé at bruge kopier-funktionen i Klub-CMS. På den måde kan man genbruge opbygningen af de moduler, der er indsat på holdsiderne. Det strømliner holdsiderne, og sparer klubbens webmaster for dobbeltarbejde. 

Man kan kopiere sider ved at højreklikke på de tre prikker ud fra den enkelte side (1), og vælge 'Kopier' (2). Når man har valgt en placering for kopien, skal man således blot vælge et nyt stamhold fra listen (3) - så bliver sidens indhold tilpasset derefter. Skift evt. også navnet på siden. 

 

Kampprogrammer, resultater og livekampe 

Det store trækplaster på mange klubsider er selvfølgelig kampene. Hvornår spiller klubbens hold, og hvordan ser stillingen ud? Med Klub-CMS får man - som det eneste hjemmesidesystem - mulighed for at trække livedata ind fra kampene, mens de bliver spillet.

Det betyder, at man faktisk kan følge med live, hvis der bliver indberettet livescore på en kamp. Læs mere om den mulighed her, og se hvordan man bruger modulet 'Livescore' på klubbens hjemmeside her. 

Men der er også masser af muligheder for at gøre kampsiderne spændende, når besøgende tjekker weekendens resultater om mandagen. Se i videoen her, hvordan en kampside kan tage sig ud, og læs her hvordan man sætter den op. 

Modulerne 'Næste kamp', 'Kampprogram' og 'Stilling' kan bruges de steder på hjemmesiden, klubben ønsker. Det hele opdateres lige så snart der er ændringer i DBU's system. Få overblik over alle "byggeklodser" til Klub-CMS - de såkaldte moduler - på siden her. 

 

Nye redaktører - artikler fra Fodbold app'en 

Hvis Klub-CMS var en FIFA-spiller ville 'samarbejde' være en 99'er - en ren topscorer. Klub-CMS hænger nemlig sammen med de øvrige systemer i IT Klubpakken, og det giver klubben en digitale muligheder, som kan bruges af hele klubben. 

Også forældre, holdledere - eller fans, der gerne vil lave en lille reportage fra kampene. Og man behøver ikke at grifle noter ned på papir, og vente med kampreferatet til man kommer bag en computer. Artiklerne kan skrives direkte ude fra banen via Fodbold app'en. 

Se hvordan i videoerne herunder - eller læs mere her. 

For at få adgang til Klub-CMS, skal man være oprettet som 'Klub-CMS bruger' i KlubOffice. Hvis mange personer skal have adgang til at redigere klubbens hjemmeside, kan det være en god idé at oprette brugergrupper. Se hvordan her. 

 

Infoskærm

"Hvor skal vi træne?" "Hvor skal vi spille?" "Hvor skal vi klæde om?" Tre spørgsmål, som det er svært at drible uden om på et fodboldanlæg. 'Infoskærme' i Klub-CMS kan gøre det meget lettere for klubben, at hjælpe gæster og medlemmer det rigtige sted hen. 

De særlige infoskærm-sider giver jer en 'URL', som kan sættes ind på en fladskærm i klubben, og på den måde servere de vigtigste informationer til spillere, forældre og gæster. 

I Skjold Birkerød har de tænkt 'Infoskærme' videre. Her scanner man en QR-kode, når man kommer ind i klubben, og kan således se hvor man skal spille. Læs den historie her. Fotos: Skjold Birkerød. 

 

Artikler med vejledning og inspiration: 

'Nyt til Klub-CMS: Giv din klub en infoskærm' 

Webinar: 'Sådan laver du en infoskærm' 

'Ekspertråd: Sådan sætter I gang i infoskærmen'

 

Udskiftning på sponsorpladserne 

Lige som på holdkortet kan der være udskiftninger på sponsorpladserne. Og det er ikke kun bandereklamerne omkring stadionbanen, der skal udskiftet - det skal bannerne på hjemmesiden også. 

Klub-CMS har et helt modul til sponsorer - 'Sponsor-opsætning'. Her kan du lægge enkeltsponsorer ind - eller lade bannerne køre i rotation. 

Se hvordan man får sponsorerne med på klubbens hjemmeside her. 

 

Nemme nyhedsbreve 

Et nyhedsbrev behøver ikke være et alenlangt skriv af en kommunikationsuddannet person. Med Klub-CMS kan man klikke seneste nyt ind, og sende ud til klubbens medlemmer, frivillige og andre interesserede. 

På hjemmesiden kan man tilmelde sig, og automatisk komme på modtagerlisten. Og hvis man ikke længere ønsker at modtage nyhedsbreve fra klubben, så kan man melde sig fra igen, og automatisk blive taget af listen. 

Læs mere om mulighederne for at lave et klub-nyhedsbrev med Klub-CMS her. 

På forsidens 'footer' (sidefod) kan man vælge, om man vil have tilmelding til klubbens nyhedsbrev.

 

Find webinarer om Klub-CMS, og direkte links til små videobidder, på siden her. 

 

Har din klub endnu ikke en Klub-CMS hjemmeside? Prøv 30 dage helt gratis og uforpligtende her. 

Klub-CMS koster i 2022, 4.325 kr. pr. år. Med i prisen er support, mandag-fredag fra 9-16 på 43 26 54 55 eller support@dbu.dk. 

I Klub-CMS gruppen på Facebook er der også altid kyndig vejledning fra mere end 700 dygtige brugere. Find gruppen her.