Menu

Gør holdenes hjemmesider klar til sæsonskift

image
Thomas Kristensen, DBU IT
15. marts 2021 kl. 15:10
Med få klik i Klub-CMS kan man give alle hold deres egen underside på klubbens hjemmeside. Se hvordan I gør holdsiderne klar til en ny sæson.

Holdsider binder for alvor Klub-CMS sammen med de øvrige systemer i IT Klubpakken - og med DBU's turneringsdatabase. Det er her, at I med digitale byggeklodser kan bygge holdenes helt egen hjemmeside med ganske få klik, ved hjælp at data fra andre systemer. 

Holdsider er bygget op af moduler, som trækker data over fra KampKlar, KlubOffice - og fra DBU-turneringer. 

Turneringshold og stamhold - hvad er forskellen?

En holdside kan bygges af to typer af hold - et turneringshold og et stamhold.

Turneringshold er dem, der tilmeldes turneringer via KlubOffice - og som man kan se i Fodbold app'en og på DBU- og lokalunionernes hjemmesider. Hvis man bygger holdsider baseret på turneringshold, får man således også kun data, der handler om turneringsholdet - kampe, resultater og stillinger. Og data skal således opdateres hver gang der starter en ny turnering. 

Stamhold lever lige så længe klubben ønsker det. Et stamhold er en samling af alle de elementer, der omgiver et hold - også når der ikke er kamp. Det betyder, at man, hvis man bygger en holdside baseret på et stamhold, også får fx træningstider, spillere, holdkontakter og holdets aktiviteter fra KampKlar med oven i hatten. Og i stedet for at skulle tilføje et nyt hold sæson efter sæson, kan man nøjes med evt. at skifte navnet på menuen i Klub-CMS, afhængigt af hvordan klubben har navngivet holdene. 

Turneringshold er en del af et stamhold. Sammen med alle de andre elementer, der omgiver et hold. 

Læs her, hvordan stamhold kan hjælpe jer med at skulle opdatere mindst muligt. 

Se hvordan I kan skabe liv på holdenes sider med fx spillerbilleder:

En holdside baseret på et turneringshold 

Hvis I bruger en holdside, der er baseret på et turneringshold, kan fx kampprogram, stilling - og holdets stab trækkes med ind på siden. 

Der er desuden mulighed for at vise statistikker - på hold eller på spillere. 

Herunder kan du se, hvordan det kan se ud, når du bygger en holdside med et turneringshold. 

Sådan ser det ud i Klub-CMS backend - fire moduler: 'Holdets stab', 'Holdstatistik generelt', 'Kampprogram' og 'Pulje-stilling'. 

Sådan ser de fire "byggeklodser" ud for besøgende på hjemmesiden. 

En holdside baseret på et stamhold 

På en holdside baseret på et stamhold, er der flere udfoldelsesmuligheder, hvis altså klubben har sørget for at opdatere elementer som spillerne på holdet, træningstider - og hvis KampKlar benyttes som holdets administrationssystem. 

Lige som stillingen i rækken, kampprogram og holdstatistik er de data også pakket i "kasser" - lige til at sætte ind på hjemmesiden. Se hvordan du kan bruge 'Træningstider', 'Spillere' og 'KampKlar aktiviteter' til at lave en mere levende holdside på billederne herunder. 

En holdside baseret på et stamhold giver de samme muligheder som med et turneringshold - men også mulighed for de data omkring holdet, som ikke vedrører turneringen, fx træningstider, KampKlar-aktiviteter og holdets spillere. 

 

Sådan kan en holdside baseret på et stamhold se ud. 

Sådan gør du klar til en ny sæson 

Forberedelsen til en ny sæson afhænger også af, om I benytter stamhold eller turneringshold. Hvis klubben benytter stamhold, skal man blot sørge for at opdatere betegnelserne - U15 bliver til U16, U17 til U18 og så fremdeles. 

Hvis I benytter turneringshold skal det enkelte hold vælges hver gang en turnering starter. Et stamhold vil til gengæld automatisk få turneringsholdet og dets data ind i Klub-CMS, lige så snart rækken frigives af lokalunion. Det kræver dog, at klubben har tilmeldt holdet til turneringen via et stamhold. Læs mere om holdtilmelding med stamhold her. 

Hvis I benytter turneringshold til holdsider, skal du benytte fluebenet, som vist på billedet herunder. Herefter får du fra drop-down menuen mulighed for at vælge blandt alle klubbens aktive turneringshold. 


Når du sætter hak i 'Brug turneringshold', får du fra drop-down menuen ovenover, mulighed for at vælge mellem alle klubbens aktive hold. 

 

Hvis I benytter stamhold til at bygge holdsider, skal I blot ændre navnene på holdsiderne i overskriften. Det er en god idé også at ændre navnet på stamholdet i KlubOffice, hvis det også har en U-betegnelse. Hvis I har valgt årgangsbetegnelser er den manøvre ikke nødvendig - så kører stamhold og holdside videre fra sæson til sæson. 


Det kan være vanskeligt at styre holdsiderne, hvis ikke navne stemmer overens. Navne på stamhold ændres i KlubOffice. 

Se alle de moduler, du har mulighed for at bruge på holdsider her. 

Bruger din klub endnu ikke Klub-CMS kan I lige nu prøve 30 dage gratis. Book en prøveperiode her.