Menu

Ekspertråd: Sådan sætter I gang i infoskærmen

image
Thomas Kristensen, DBU IT
31. august 2020 kl. 10:23
Det nye 'Infoskærme' i Klub-CMS giver alle klubber med en hjemmeside i systemet, mulighed for at lave en infoskærm med ganske få klik. Få gode råd til det praktiske, når den skal op i klubhuset.

Hvor skal vi spille? Hvor skal vi træne? Hvor skal vi klæde om? Tre spørgsmål, som klubbens ildsjæle formentlig ofte møder i klubbens korridorer en lørdag formiddag. En skærm med baner, omklædningsrum og kampprogrammer kan lede medlemmer, forældre og udehold på rette vej - men hvordan er det lige med opsætningen af sådan en skærm? Få gode råd til det tekniske fra Klub-CMS' projektleder og en klubkollega. 

Den tekniske opsætning 

Du kan benytte alle nyere tv- og computerskærme til at vise jeres infoskærm frem. Størrelsen på skærmen er dog af afgørende betydning for hvordan infoskærmen tager sig ud, når den vises frem i klubben. 

'Infoskærme' i Klub-CMS er bygget til en horisontal 1920x1080 skærm - så hvis skærmen fx er kvadratisk, vil skærmbilledet blive presset sammen, i stedet for at blive vist i det brede format, som den er bygget til. 

Projektleder på Klub-CMS, Brian Reimer, giver her gode råd til valg af skærm: 

"I kan benytte de fleste tv- og computerskærme til at vise infoskærmen frem i klubben. Det er dog en gode idé at vælge en skærm af nyere model, der som minimum indeholder en HDMI-indgang," fortæller Brian Reimer. 

Gode råd fra en klubkollega 

'Infoskærme' kan bruges i en almindelig browser på smart-tv's - men der kan være en masse ting der gør sig gældende, som gør det mere hensigtsmæssigt at have en enhed koblet til skærmen i stedet. Det kan være via en Chromecast, en minicomputer, der er koblet til tv'et - eller direkte via et HDMI-kabel fra en laptop. 

Simon Munch Kirchhoff fra Brændekilde-Bellinge Boldklub på Fyn - i folkemunde BBB - giver her gode tips til en mulig konstellation for en infoskærm via Klub-CMS: 

"Vi har en Android-enhed til at ligge bag skærmen. På den enhed har jeg bare tastet URL'en ind i en browser, og så kan infoskærmen vises på en fjernsynsskærm, som vi har anskaffet os i en anden anledning," fortæller Simon Kirchhoff. Sådan ser opsætningen ud i BBB. En lille Android-enhed sørger for at få infoskærms-siden op på tv-skærmen. 

Rotation og flere skærme 

Der er både mulighed for at lave flere sider til én skærm - eller oprette flere infoskærme med forskellige URL'er, hvis I har flere infoskærme i klubben, der skal vise forskellige indhold. Det er kun fantasien - og det tilhørende hardware - der sætter grænser for mulighederne. 

I BBB har de valgt at køre rotation mellem tre forskellige sider. 

"Vores infoskærm er delt op i tre slides. Det første viser de kommende kampe de næste fire dage. Det andet viser træninger og en baneoversigt. Det sidste viser corona-reglement," fortæller Simon Kirchhoff. 

Se hvordan BBB's infoskærm ser ud her. 

"Nu er vores trænere og gæster altid informeret om kampe på anlægget - og vores nye medlemmer eller andre interesserede kan hurtigt se, hvornår og hvor de enkelte årgange træner," slutter Simon Kirchhoff. 

Test skærmen på seere 

Projektleder på Klub-CMS, Brian Reimer, anbefaler at teste infoskærmen af på medlemmer og besøgende, så det giver den bedste oplevelse for seeren. 

"Det er vigtigt, at seeren ikke får en oplevelse af, at skærmen skifter inden man når at få den information, som man søger. Derfor kan det være en god idé, simpelthen at lade andre øjne se med. Indstillingerne kan styres fuldstændig som I ønsker det i klubben," fortæller Brian Reimer. 

Du kan i Klub-CMS styre, hvor mange sekunder den enkelte side skal vises, hvor mange aktiviteter - og i hvilket tidsinterval. Læs hele vejledningen til 'Infoskærme' i Klub-CMS her. 

Styr skærmen hjemmefra 

Når infoskærmen er sat op, med en enhed, der sørger for at vise URL'en på skærmen, kan du faktisk styre skærmens indhold hjemme fra sofaen eller kontoret. 

Hver gang infoskærms-siden opdateres vil den således tage dine ændringer med. Du indstiller selv, hvor ofte infoskærmen skal opdateres, som vist på billedet herunder. Siden skal selvfølgelig også udgives før indholdet kommer med ud på siden - helt ligesom dine øvrige sider i Klub-CMS. 

Det betyder, at du fx kan bringe hurtige informationer ud på skærmen i klubben, selvom du sidder et helt andet sted. 

Se DBU IT's webinar omkring 'Infoskærme' i Klub-CMS her. 

Har I endnu ikke Klub-CMS i din klub, kan I lige nu prøve 30 dage helt gratis. 'Infoskærme' følger automatisk med i prisen på Klub-CMS, som i 2020 er kr. 3990,- om året. Book en prøveperiode her. 

Artikelfoto: Lars Bo Nielsen.