Menu

Klub CMS og nyhedsoprettelse

Mange tak for at du vil skabe mere spænding og gøre din klub mere levende ved at skrive nyheder for medlemmer og øvrige besøgende.

For at kunne oprette, skrive og udgive nyheder, skal klubbens Klub-CMS ansvarlige have givet dig både adgang og rettigheder i systemet til det. Dukker der ikke en klub op i klublisten, mangler du altså at få tildelt adgang. Læs Mere om adgang til Klub-CMS her. Kontakt klubbens webmaster for at komme i gang.

Har du derimod fået adgang/rettigheder fra din klub, er du nu klar til at skrive nyheder til klubbens hjemmeside.

Du gør som følgende:

1) Tryk på "menuen" i nederste højre hjørne.

2) Tryk dernæst på "Klub" i toppen af fanen

3) Tryk herefter på "Klub CMS og Nyhedsoprettelse" til højre.

Har du adgang/rettigheder fra din klub, ser du her din klub i klublisten

For så at oprette og skrive en nyhed, gør du som følgende.

1) Vælg Klub

Tryk på den klub i klublisten, du vil skrive din nyhed for (normalt ligger der kun én klub, men du kan sagtens have rettigheder for flere klubber)

2) Tryk 'Opret nyhed' 

Nu skal du skrive din nyhed. Når du har trykket bliver du ført ind til den side hvor du er helt klar til at skulle skrive din nyhed.

3) Overskrift. 

Giv din nyhed en kort og interessant overskrift. Tænk over at besøgende skal få lyst til at læse nyheden.

4) Underrubrik.

Her giver det bedst mening at skrive et kort resumé i 'underrubrik', som igen indbyder læseren til at ville læse hele nyheden.

5) Billede.

Nu skal du til at indsætte et billede der er passende til nyheden. Her vil det være en god idé at gøre sig lidt ekstra umage, for billedet er blikfang for din nyhed. Vælg et billede fra dit bibliotek eller tag et billede direkte. Juster på billede så det passer bedst muligt i den predefinerede ramme. Tryk på pil tilbage, når du har valgt til billede

6) Billedetekst.

Skrive en kort tekst til dit billede - Hvis du ønsker det. Krediter evt. den fotograf som har taget det. Eksempelvis: "Foto: René Ryeback"

7) Brødtekst.

Nu kommer vi til "brødtekst". Det er her du skal skrive indholdet i din nyhed. Vil du skrive med Fed, Kursiv eller Understreget, skal du trykke på knappen/knapperne inden du skriver teksten. Du fanger hurtigt fidusen.

8) Forfatter.

Forfatteren har vi preudfyldt med dit navn, men du kan ændre det, hvis du ønsker.

9) Emneord.

Det er en god idé at vælge emneord, fordi din nyhed så kan søges frem ud fra et givent emne. Tag evt. en snak med klubbens CMS-ansvarlige, hvis du er i tvivl om hvilket ord du skal vælge.

10) Placering.

Nu er du næsten ved vejs ende. Klubbens CMS-Ansvarlige har bestemt hvilke mapper, du har rettighed til at udgive nyheder i. Derfør bør mapperne give mening for dig. Igen, hvis du bliver i tvivl, så tag en snak med din CMS-Ansvarlige.

NB! Hvis du ikke har noget i listen placering, så mangler du rettigheder, som din Klub-CMS ansvarlige skal give dig.

11) Udgiv eller gem

Du har nu muligheden for at vælge om du vil udgive nyheden eller gemme udkastet.

Bemærk dog at hvis du udgiver, kan du ikke redigere i nyheden efterfølgende fra appen. Der skal du i givet faldt på Klub-CMS administrationen via web.

Mange tak fordi du er frivillig klubjournalist.