Menu

Nyt holdkort skal hjælpe trænere og holdledere

image
Thomas Kristensen
06. marts 2020 kl. 12:01
Spillere uden spillercertifikat eller supplerende spilletilladelse bliver nu spærret fra at komme på holdkortet. Det skal hjælpe trænere og ledere med at undgå administrative fodfejl.

 

Trænere og holdledere skal ikke længere tænke over, om spillercertifikatet er flyttet med over fra en tidligere klub - eller om modstanderholdet har orden i sagerne. 

Uden spillercertifikat eller supplerende spilletilladelse i klubben, kan en spiller ikke sættes på holdkortet.

 

En digital hjælper 

En spiller uden spillercertifikat eller supplerende spilletilladelse i klubben kan i værste tilfælde ændre en meriterende sejr til et knusende 0-3 nederlag fra den ene dag til den anden. Den nye version af holdkortet sikrer, at spilleren helt automatisk bliver spærret fra det elektroniske holdkort.

Det skal luge ud i trænere og holdlederes ubevidste fejltrin, og give kampens aktører en vished om, at alle spillere på banen har sit spillercertifikat eller supplerende spilletilladelse i klubben. 

”Fodboldkampe skal afgøres på banen, og ikke på baggrund af utilsigtede, administrative fejl. Nu viser vi det tydeligt frem for spillere, trænere og klubber, hvis ikke der er orden i sagerne, så alle er trygge ved at starte kampen,” fortæller IT-chef, Heidi Lüthje.

Hvis en spiller ikke kan sættes på holdkortet, er det markeret på spilleren, som vist på billedet her: 

 

 

SÅDAN INDHENTER DU SPILLERCERTIFIKATER 

 

Brug IT Klubpakken til at komme på forkant 

Det er en uheldig situation, hvis træneren står ude på banen en time inden kampstart med en spiller, som ikke er spilleberettiget. Der er dog flere muligheder for at komme den situation i forkøbet.

I KlubOffice kan klubben i overblikket følge med i, hvilke spillere der ikke har et spillercertifikat i klubben. Hvis du har adgang til KlubOffice, kan du tjekke det via linket her

I holdadministrationsværktøjet, KampKlar, kan trænere og holdledere altid se, om der er spillere i truppen, som ikke kan komme på holdkortet. Se hvordan her. 

Hvis ikke holdet benytter KampKlar kan træneren forsøge at udfylde holdkortet. I Fodbold app'en kan holdkortet udfyldes 14 dage før kampstart. 

Spilleren kan i Fodboldpasset selv se, hvor spillercertifikat - og evt. supplerende spilletilladelse - ligger. 

Det er spilleren selv, som skal starte anmodning om ’Supplerende spilletilladelse’ – et særligt spillercertifikat for spillere, som optræder for mere end én klub. Læs mere om supplerende spilletilladelse her.  

Du kan læse alt om holdkort, spillercertifikater og supplerende spilletilladelse i 'Holdkort FAQ'en', som du finder her.