Menu

Sådan gør du jeres Klub-CMS hjemmeside klar til en ny sæson

image
DBU IT
24. januar 2024 kl. 14:27
Med en Klub-CMS hjemmeside har klubben praktisk talt en klubside, der opdaterer sig selv. Få overblikket over de tandhjul, der skal smøres, så hjemmesiden er kampklar til en ny sæson.

Holdenes egne hjemmesider 

Klub-CMS giver alle hold i klubben deres egen side, bygget på enten stamhold fra KlubOffice - eller de turneringshold, der er tilmeldt DBU-turneringer. Hvis holdsiderne er bygget på turneringshold skal de opdateres fra sæson til sæson, hvorimod holdsider bygget på stamhold lever videre fra sæson til sæson. 

Læs alt om, hvordan man trimmer holdenes egne hjemmesider til en ny sæson her. 

 

Tip! 

Hvis I har fået et nyt hold i klubben - eller skal i gang fra start med 'holdsider' - så kan det være en god idé at bruge kopier-funktionen i Klub-CMS. På den måde kan man genbruge opbygningen af de moduler, der er indsat på holdsiderne. Det strømliner holdsiderne, og sparer klubbens webmaster for dobbeltarbejde. 

Man kan kopiere sider ved at højreklikke på de tre prikker ud fra den enkelte side (1), og vælge 'Kopier' (2). Når man har valgt en placering for kopien, skal man således blot vælge et nyt stamhold fra listen (3) - så bliver sidens indhold tilpasset derefter. Skift evt. også navnet på siden. 

Træningstider og Banebooking 

Når spillere, forældre og trænere vender tilbage efter ferien, ligger træningstider måske ikke forrest i hukommelsen. Når de er oprettet på stamholdene i KlubOffice, er de heldigvis lige til at klikke ind på hjemmeside og Infoskærm, som du kan læse mere om senere i artiklen her. 

Modulet 'Træningstider' kan enten sættes ind som samlet side, som de har gjort det i Stubbekøbing Boldklub - eller på det enkelte hold, som de har gjort det i HIK. 

Samlet oversigt over træningstider hos Stubbekøbing Boldklub (tv.), og på det enkelte hold hos HIK (th.). 

 

Foruden træningstider, så skal der selvfølgelig også bookes kampe i kalenderen. Det gør man via Banebooking i KlubOffice. Hvis forarbejdet er klaret her, så kan man med modulet 'Banebooking' i Klub-CMS, skabe et overblik over klubbens baner - og evt. knytte en banefordeler eller ansvarlig på, som trænere eller holdledere kan tage kontakt til, for at booke en ledig banetid. 

 

Sådan kan modulet Banebooking se ud i praksis på klubbens hjemmeside. På ledige tider - eller på selve siden - kan man evt. angive en kontaktperson for booking. 

 

Samling på det hele med en aktivitetsliste 

Med i et Klub-CMS abonnement er også muligheden for at lave en Infoskærm. Men med modulet 'Aktivitetsliste' har I også muligheden for at lave en landingsside, så man hurtigt kan få et overblik på, hvad der sker i klubben den kommende tid. 

Se hvordan det virker her. 

Med en aktivitetsliste kan man lave en side, hvor træningstider, banebookinger og aktiviteter fra KlubOffice vises samlet. 

 

Kampprogrammer, resultater og livekampe 

Det store trækplaster på mange klubsider er selvfølgelig kampene. Hvornår spiller klubbens hold, og hvordan ser stillingen ud? Med Klub-CMS får man - som det eneste hjemmesidesystem - mulighed for at trække livedata ind fra kampene, mens de bliver spillet.

Det betyder, at man faktisk kan følge med live, hvis der bliver indberettet livescore på en kamp. Læs mere om den mulighed her, og se hvordan man bruger modulet 'Livescore' på klubbens hjemmeside her. 

Men der er også masser af muligheder for at gøre kampsiderne spændende, når besøgende tjekker weekendens resultater om mandagen. Se i videoen her, hvordan en kampside kan tage sig ud, og læs her hvordan man sætter den op. 

Modulerne 'Næste kamp', 'Kampprogram' og 'Stilling' kan bruges de steder på hjemmesiden, klubben ønsker. Det hele opdateres lige så snart der er ændringer i DBU's system. Få overblik over alle "byggeklodser" til Klub-CMS - de såkaldte moduler - på siden her. 

 

Nye redaktører - artikler fra Fodbold app'en 

Hvis Klub-CMS var en FIFA-spiller ville 'samarbejde' være en 99'er - en ren topscorer. Klub-CMS hænger nemlig sammen med de øvrige systemer i IT Klubpakken, og det giver klubben en digitale muligheder, som kan bruges af hele klubben. 

Også forældre, holdledere - eller fans, der gerne vil lave en lille reportage fra kampene. Og man behøver ikke at grifle noter ned på papir, og vente med kampreferatet til man kommer bag en computer. Artiklerne kan skrives direkte ude fra banen via Fodbold app'en. 

Se hvordan i videoerne herunder - eller læs mere her. 

For at få adgang til Klub-CMS, skal man være oprettet som 'Klub-CMS bruger' i KlubOffice. Hvis mange personer skal have adgang til at redigere klubbens hjemmeside, kan det være en god idé at oprette brugergrupper. Se hvordan her. 

 

Infoskærm

"Hvor skal vi træne?" "Hvor skal vi spille?" "Hvor skal vi klæde om?" Tre spørgsmål, som det er svært at drible uden om på et fodboldanlæg. 'Infoskærme' i Klub-CMS kan gøre det meget lettere for klubben, at hjælpe gæster og medlemmer det rigtige sted hen. 

De særlige infoskærm-sider giver jer en 'URL', som kan sættes ind på en fladskærm i klubben, og på den måde servere de vigtigste informationer til spillere, forældre og gæster. 

I Skjold Birkerød har de tænkt 'Infoskærme' videre. Her scanner man en QR-kode, når man kommer ind i klubben, og kan således se hvor man skal spille. Læs den historie her. Fotos: Skjold Birkerød. 

 

Artikler med vejledning og inspiration: 

'Indskiftninger til Infoskærm giver mere fleksibilitet'

Webinar: 'Sådan laver du en infoskærm' 

'Ekspertråd: Sådan sætter I gang i infoskærmen'

 

Udskiftning på sponsorpladserne 

Lige som på holdkortet kan der være udskiftninger på sponsorpladserne. Og det er ikke kun bandereklamerne omkring stadionbanen, der skal udskiftet - det skal bannerne på hjemmesiden også. 

Klub-CMS har et helt modul til sponsorer - 'Sponsor-opsætning'. Her kan du lægge enkeltsponsorer ind - eller lade bannerne køre i rotation. 

Se hvordan man får sponsorerne med på klubbens hjemmeside her. 

Sponsorerne kan nu også klikkes ind i jeres nyhedsbrev, som du kan læse mere om herunder. 

Stillinger og sponsorer i dynamisk nyhedsbrev  

Et nyhedsbrev behøver ikke være et alenlangt skriv af en kommunikationsuddannet person. Med Klub-CMS kan man klikke seneste nyt ind, og sende ud til klubbens medlemmer, frivillige og andre interesserede. 

På hjemmesiden kan man tilmelde sig, og automatisk komme på modtagerlisten. Og hvis man ikke længere ønsker at modtage nyhedsbreve fra klubben, så kan man melde sig fra igen, og automatisk blive taget af listen. 

Læs mere om mulighederne for at lave et klub-nyhedsbrev med Klub-CMS her. 

På forsidens 'footer' (sidefod) kan man vælge, om man vil have tilmelding til klubbens nyhedsbrev.

 

Nyeste spillere på banen er mulighederne for at lave dynamiske modtagerlister fra KlubOffice. Det betyder, at modtagerne - fx medlemmer, sponsorer og forældre - automatisk opdateres i løbet af sæsonen. Læs mere om de nye muligheder her. 

 

Du kan selv definere, hvem der skal med på modtagerlisten til jeres nyhedsbrev. Listen opdateres automatisk, når fx trænere bliver slettet i KlubOffice - eller medlemmer meldt ud.

 

Kampe og stillinger kan klikkes direkte ind i nyhedsbrevet, så du kan holde modtagerne opdateret på, hvordan det går klubbens hold i løbet af sæsonen.

 

Find webinarer om Klub-CMS, og direkte links til små videobidder, på siden her. 

 

Har din klub endnu ikke en Klub-CMS hjemmeside? Prøv 30 dage helt gratis og uforpligtende her. 

Klub-CMS koster i 2024, 5.760 kr. pr. år. Med i prisen er support, mandag-fredag fra 9-16 på 43 26 54 55 eller support@dbu.dk. 

I Klub-CMS gruppen på Facebook er der også altid kyndig vejledning fra mere end 900 dygtige brugere. Find gruppen her. 

 

Luk