Menu

Kontaktpersoner: Sådan bliver forældrene KampKlar

image Trænerteamet kan hjælpe med at invitere kontaktpersoner til at komme med på holdet via KampKlar i Fodbold app'en. Foto: fodboldbilleder.dk.
DBU IT
29. juli 2021 kl. 15:03
Forældre skal også have deres egen DBU-profil. Som 'kontaktperson' får mor og far også beskeder om kontingent, kampe og kalenderændringer.

En familie med flere fodboldspillere. En fodboldmor- eller far, der også selv spiller fodbold. Et barn, der selv begynder at styre fodboldkalenderen. Der er flere scenarier, som gør det til en rigtig god idé som forælder, at oprette sin egen profil og koble sammen med børnenes.

Som 'kontaktpersoner' kommer forældrene også med på banen - i klubben og på holdet. 

Far og mors egen profil 

En kontaktperson-profil giver de samme muligheder, som på spillerens profil. Det betyder, at klubbens vigtige beskeder vedrørende kontingent og corona, også havner i indbakken hos mor og far. Der kan nemlig kun være én e-mailadresse tilknyttet en DBU-profil - men man kan godt have flere profiler tilknyttet den samme e-mailadresse. 

Anbefalingen fra DBU IT er derfor, at man får oprettet kontaktpersoner til alle spillere, også selvom barnet ikke selv bruger sin profil de første år. 

"En DBU-profil kan i princippet følge dig hele vejen gennem fodboldkarrieren. Derfor er det på den lange bane en god idé, at oprette forældre som kontaktpersoner. Så kan spilleren, når den tid kommer, også selv tilmelde sig kampe og kommunikere med holdkammeraterne. På den korte bane er det også en stor hjælp til klubben og træneren, som undgår at kommunikere til en e-mail postkasse, der ikke bliver åbnet," fortæller DBU-projektleder, Brian Reimer. 

Send en invitation fra telefonen 

Der er flere veje til at blive kontaktperson. Klub, trænere og forældrene selv, kan tage initiativ til at oprette den DBU-profil, som det kræver for at blive koblet sammen med en spiller. 

Fra spillerens egen profil i KampKlar i Fodbold app'en, kan alle i trænerteamet - eller spilleren selv - sende en invitation til en e-mailadresse. I e-mailen er et link til at logge ind med - eller oprette en DBU-profil - som med det samme bliver kædet sammen med spilleren. 

Se hvordan i videoen herunder, eller læs vejledningen her. 

 

Klubben kan også sende en invitation fra spillerens profil via KlubOffice. Se hvordan her.

En kontaktperson skal oprette sig med sig sine egne oplysninger - ikke spillerens. Hvis man opretter en ny DBU-profil, kan den i de fleste tilfælde bruges dagen efter. Nye DBU-profiler skal godkendes, for at undgå dobbeltoprettelser. 

Fodbold- og familiekalender

Når man er oprettet som kontaktperson har man måske en kalender for sit eget hold, for børnenes hold - og måske endda også en indgang som træner eller holdleder. I KampKlar kan man se alle aktiviteter samlet. Hvis man har mere end ét hold og én rolle, får man menupunktet 'Samlede aktiviteter' nederst i højre hjørne. 

Her kan man tilføje alle aktiviteter til sin egen kalender via kalenderikonet i toppen af siden. 

På den måde er fodboldkalenderen synkroniseret med familiens øvrige aktiviteter. 

Læs alle vejledninger til at bruge KampKlar som spiller eller forælder her.