Menu

Livescore - kamp med forlænget spilletid og/eller straffe

Sådan livescorer du en kamp med forlænget spilletid og/eller straffe.

Når kampen - fra unionens side - er sat som en pokalkamp (eller afsluttende kamp på den ene eller anden facon), vil livescoren tilrette sig således at forlænget spilletid og eventuelt straffesparkkonkurrence bliver muligt, når du fører livescoren (og stillingen er uafgjort ved slut af ordinær kamp).

 1. Vælg "Indberet livescore" på forsiden. Du skal være logget ind - og husk at klubben skal have givet dig livescore/kampfakta hvervet, for at du ser denne.

 2. Nu ser du de kampe, som du har mulighed for at være primær* livescoreindberetter på.

  Kampen fløjtes op

  1. Ordinær kamp start
   Du starter livescoren ved at klikke på den grønne fløjte. Fløjten benytter du til de overordnede hændelser (kamp start, halvlegs slut/start mv.). 

  2. Scoringer
   Tryk på plusset under det hold, som har scoret. Så får du listen med navnene fra holdkortet op. Vælg den spiller, som har scoret målet. Ved du ikke hvem det var, vælg "Ukendt spiller" (du kan altid redigere det senere i kampen, hvis du finder ud af hvem det var). Du får mulighed for at angive assist til målet, hvis du ønsker det.

  3. Udskiftninger
   Tryk på de to pile under det hold, som har foretaget en udskiftning. Så får du en liste op, hvor du i venstre side, vælger den spiller der er gået ud og i højre side vælger den spiller, som er kommet ind.

  4. Gule/røde kort
   Tryk på symbolet med gult/rødt kort under det hold, som har fået kortet. Du bliver guidet videre på skærmen.

  5. Rediger/slet?
   Du kan redigere/slette alle hændelser - undtagen tid. Klik blot på den hændelse du vil redigere. Du bliver guidet igennem nye valg.

  6. Ordinær kamp slut
   Vi antager her at kampen slutter uafgjort, og derfor skal i forlænget spilletid. 
   Når den ordinære kampen fløjtes af, trykker du på fløjten og vælger "Ordinær kamp slut". Efter den korte pause, kan du nu vælge "1. halvleg start (forlænget)" og så kører du videre derfra. Når du når til "2. halvleg slut (forlænget), vil systemet - hvis stillingen er uafgjort, vil app'en gå videre til straffesparkkonkurrence.

  7. Nu får du mulighed for at føre konkurrencen.
   Du har naturligvis to muligheder. Mål eller brændt straffe.

   Når det er afgjort, vil du få mulighed for at indberette kampens resultat (Vælg ja, så er den del klaret med det samme! Resultatet indberettes for sig, i og med at der er nogen som ikke livescorer kampene.)

   Hvor kan livescoren ses henne?

   Går interesserede ind på selve kampen - f.eks. via punktet "Turneringer" eller "Mine hold", vil de have en livescore fane tilgængelig hvor livescoren kan ses. På web kan kampen følges via DBU's og lokalunionens hjemmeside og eventuelt klubhjemmesider (klubber som anvender "Klub-CMS"). Det vil ligeledes fremgå hvem som fører livescoren.

   TAK fordi du livescorer - det gør det meget sjovere for alle os andre :-)

   *Primær og sekundær indberetter - læs mere her