Menu

Livescore - alm. kamp

Bemærk: Hjemmeholdet kan tage bolden indenfor 7 dage før kampens start. Udeholdet kan - hvis ikke hjemmeholdet allerede HAR taget bolden - gøre dette inden for 24 timer før kampstart.

For at kunne livescore en kamp, skal du enten:

a) Have hvervet 'Livescore/kampfakta indberetter' i klubben. Se hvordan du søger om at blive det her - eller i videoen herunder. 

b) Være påsat som spiller på holdkortet

Sådan livescorer du - se videoen eller læs vejledningen herunder 

1. Gå til 'Indberet livescore' i Fodbold app'en , og vælg den kamp du vil livescore. Hvis en kamp er i gang, er den markeret med 'LIVE'. Hvis du har mulighed for at tage bolden, er der en pil ind til kampen. Hvis du har "taget bolden" vil du se en bold ud fra kampen. Det er ikke muligt at livescore kampe, hvor der ikke noteres resultater og stillinger - fx børnekampe. 

NB. Hjemmeholdet kan tage bolden indenfor 7 dage før kampens start. Udeholdet kan - hvis ikke hjemmeholdet allerede HAR taget bolden - gøre dette inden for 24 timer før kampstart.

2. Tag bolden 

Når du har fundet den kamp, du vil livescore, skal du trykke på 'Tag bolden'. Når du har taget bolden, bliver du samtidig 'Primær livescore-indberetter'. Det betyder, at det er dig, der styrer slagets gang - starter og stopper tiden, markerer mål, assists mm. Du kan dog, hvis ikke du har bolden, stadig rette i hændelser undervejs (selvfølgelig kun hvis du er spiller på holdkortet eller eller 'Livescore/kampfakta indberetter' i klubben).

Den primære livescoreindberetter kan dog godt afgive bolden igen, så andre kan tage den. Tryk på 'Afgiv bolden' i toppen af skærmen. 

3. Start med at livescore 

Kampstart

Du starter livescoren ved at klikke på den grønne fløjte. Fløjten benytter du til de overordnede hændelser (start, stop, slut m.v.)

Hændelser i kampen 

Scoringer
Tryk på plusset under det hold, som har scoret. Så får du listen med navnene fra holdkortet op. Vælg den spiller, som har scoret målet. Ved du ikke hvem det var, vælg "Ukendt spiller" (du kan altid redigere det senere i kampen). Du får mulighed for at angive assist til målet, hvis du ønsker det.

Gule/røde kort
Tryk på symbolet med gult/rødt kort under det hold, som har fået kortet. Du bliver guidet videre på skærmen.

Udskiftninger
Tryk på de to pile under det hold, som har foretaget en udskiftning. Så får du en liste op, hvor du i venstre side, vælger den spiller der er gået ud og i højre side vælger den spiller, som er kommet ind.

Sekundær livescore indberetter: Andre holdkortindberettere (som har tilknytning til holdene) er "sekundære indberettere", hvilket vil sige at disse - real time under kampen - kan rette navn på de forskellige hændelser; f.eks. ved at rette "ukendt spiller" til et spillernavn. Eller tilrette et fejlagtigt anført navn til et korrekt. Se hvordan i videoen her: 

Rediger/slet?
Du kan redigere/slette alle hændelser - undtagen tid. Klik blot på den hændelse du vil redigere. Du bliver guidet igennem nye valg.

Kamp slut
Når kampen fløjtes af, trykker du på fløjten og vælger "Kamp slut". Du får nu mulighed for at trække livescore resultatet med over til indberetning af selve resultatet, således:

(Vælg ja, så er den del klaret med det samme! Resultatet indberettes for sig, i og med at der er nogen som ikke livescore kampene.)

Vil du slette alt og starte forfra? Tryk på fløjten og vælg "Nulstil kamp". Bemærk ALLE hændelser slettes!


Sortering

Øverst kan du sortere kampene du ser, så du nemt kan finde frem til det ønskede hold.

"Mine hold" - her finder du de hold, du har valgt i "Mine hold" i Fodbold app'en. Se hvordan her. 

"KampKlar hold" - her finder du de evt. hold, som du er træner/assistent/holdleder for i KampKlar

"Klubbens hold" - her finder du alle klubbens kampe. Du kan føre livescore for alle klubbens hold (undtagen elitehold), når du har hvervet 'Livescore/kampfakta indberetter'. Hvis du skal livescore en pokalkamp eller afsluttende kamp, som SKAL afgøres, se denne guide.

Hvor kan livescoren ses henne?
Går interesserede ind på selve kampen - f.eks. via punktet "Turneringer" eller "Mine hold", vil de have en livescore fane tilgængelig hvor livescoren kan ses. På web kan kampen følges via DBU's og lokalunionens hjemmeside og derudover også på klubhjemmesider (som anvender DBU's hjemmeside system Klub-CMS). Det vil ligeledes fremgå hvem som fører livescoren.
Statistikken fremgår naturligvis også på "Holdinfo" inde på selve holdet.

Er der fejl i livescoren?
Ingen ko på isen! Via Kampfakta, kan du redigere i kampens hændelser. Dog kun for eget hold. 


NB! Nåede du ikke at livescore, men vil gerne føre kampens hændelser til statistikken, så anvend blot Kampfakta.