Menu

Tre døgns livescore giver velfortjent pris

image
Thomas Kristensen
25. november 2019 kl. 12:53
52 kampe. 4.000 minutter. 66 timer. Eller næsten tre døgn med livescore-kampe i Fodbold app'en. Konkurrencerne om efterårssæsonens "livescore-legende" og "livescore-hold" har fundet et par fortjente vindere.

Det er igen blevet lørdag i Bjerringbro IF, og Heine Nielsen træder for sidste gang i efterårssæsonen ud på klubbens anlæg til endnu en formiddag stopfyldt med fodbold. Ud over at være træner for klubbens U13- og serie 5-hold er den 36-årige ildsjæl en særdeles flittig livescore-indberetter, blandt andet også for kærestens 7-mands hold. 

"Det er ham, der livescorer" 

Rollen som livescore-indberetter starter for Heine Nielsen med at være en naturlig forlængelse af trænergerningen. Når han alligevel står på sidelinjen, kan han jo lige så godt indberette hvem der scorer, laver assists og får en advarsel. Ét klik er siden blevet til mange, og i den netop overståede efterårssæson har den midtjyske supertaster spenderet næsten tre hele døgn på at rapportere fra klubbens kampe via Fodbold app'en. 

"Der er flere fra klubben, som har taget fat i mig og spurgt om ikke jeg vil livescore deres kampe, ikke mindst min kæreste. Jeg er blevet ham, der livescorer. Det har rigtig sjovt at følge med i, og være en del af," fortæller Heine Nielsen. 

I alt er det blevet til 52 kampe med Heine Nielsen som "primær livescore-indberetter". Han er nu glad for, at der er åbnet op for muligheden for at modstanderholdet også kan få en "sekundær livescore-indberetter", så begge hold kan få noteret de rigtige hændelser fra kampen. 

En sjov gimmick til omklædningsrummet 

Der var rift om prisen som efterårssæsonens livescore-hold. Flere hundrede hold har formået at påføre livescore på alle deres kampe, og er således på 100%. Blandt de hold er Herlev IF fra DBU Sjælland udtrukket til prisen  - og det medfølgende gavekort - som forhåbentlig kan forsøde sæsonafslutningen. 

I Herlev IF deler de livescore-tjansen mellem trænerteam og reservespillere. Primus motor er assistenttræner og stadionspeaker, Gert Christensen, som uddelegerer hvervet, hvis han for en sjælden gangs skyld ikke har mulighed for at være med til en kamp. 

"Livescore er en rigtig sjov gimmick - både for spillerne, der spiller kampen og efterfølgende kan se statistikker mv. - men det er især en god måde for de spillere og ledere, der ikke kan være med, at følge med i kampene på afstand," fortæller Gert Christensen. 

Herlev IF har fuld plade - 11 ud af 11 kampe i efterårssæsonen er livescoret, og det har de tænkt sig at fortsætte med i 2020. 

"Det er blevet en naturlig del af opgaverne i forbindelse med en kamp. Det kræver ikke så mange klik, så det er helt sikkert noget vi vil blive ved med," slutter Gert Christensen. 

Både Heine Nielsen og Herlev IF's serie 2-hold honoreres med et gavekort på kr. 2.500,- til at forsøde julen eller afslutningsfesten. 

Se i videoen her, hvordan du fra Mit DBU på dbu.dk kan ansøge om at blive livescore-indberetter i din klub. 

Se hvordan du livescorer fra Fodbold app'en her.