Menu

Tid til slutspurt - bliv årets livescore-legende

image
Thomas Kristensen
30. oktober 2019 kl. 15:50
Du kan stadig nå at vinde hæderen som 'Årets livescore-legende' - og dit hold kan snuppe prisen som 'Årets livescore-hold'. De to konkurrencer løber frem til efterårsturneringen slutter.

Et fodboldhold består af spillere, trænere, holdledere og... livescore-indberettere! Det er tendensen i flere klubber og på hold, at der er en digital helt med på sidelinjen. Du kan stadig nå at være med i konkurrencen om at blive årets skarpeste livescore-indberetter - alene og som hold. Vinder du ikke, har du stadig gjort en stor forskel for spillerne inde på banen. De hurtige hænder på sidelinjen betyder således, at flere fodboldspillere får lyst til at spille mere fodbold. 

Forskellige motiver - samme redskab 

Der kan være mange forskellige årsager til, at gribe efter telefonen på sidelinjen. For Hanne Hougård fra FC Horsens' U16-piger handler det blandt andet om, at give de andre forældre på holdet mulighed for at kunne følge med i slagets gang: 

”Som forælder er det rart at kunne følge med i kampene, når man ikke selv har mulighed for at være der. Og så synes pigerne på holdet jo, at det er sjovt, når de kan se de ting, der er sket i kampen,” fortæller Hanne Hougård. 


Der er flere gode grunde til at livescore: For at holde styr på tiden, give forældre mulighed for at følge med - og for statistikken. Uanset hvad, motiverer du spillerne på banen til at spille mere fodbold. 

Mikkel Andersen fra Flauenskjold IF er blevet manden man skal gå til i klubben, hvis man vil have livescoret sin kamp: 

”Spillere og trænere spørger mig ofte, om ikke jeg lige vil livescore deres kamp. Jeg livescorer alle de kampe, jeg ser. Mest Kvinde serie 1 og Herre serie 3, hvor jeg også hjælper til som holdleder,” fortæller den 24-årige lyntaster. 

Den førende livescore-indberetter i konkurrencen, Heine Nielsen fra Bjerringbro IF, har mange forskellige kasketter på. I rollen som blandt andet U13-træner - og spiller på klubbens Serie 6-hold - bruges livescore i Fodbold app'en til flere forskellige formål: 

”Jeg bruger livescore til at holde styr på tiden, i stedet for et stopur. På seniorholdet bruger vi informationerne til vores bødekasse, og på U13 bruger vi det til statistik," fortæller Heine Nielsen, der altså forud for de sidste to spillerunder, har lagt sig i spidsen for konkurrencen om at blive 'Årets livescore-indberetter'.  

I holdkonkurrencen er flere hold fortsat på 100%. Det gælder altså om, at holde tungen lige i munden, hvis dit hold er iblandt. En sejr kan nemlig være med til at forsøde afslutningsfesten. 

Konkurrencen slutter, når de sidste kampe af efterårssæsonen er færdigspillet i uge 48. 

I nyeste version af app'en - flere livescore-indberettere på samme kamp 

Livescore fungerer på den måde, at hjemmeholdet har "serveretten" på at tage bolden på en kamp. Det kan en livescore-indberetter fra hjemmeholdets klub gøre en uge inden kampen. Hvis ikke der 24 timer inden kampstart er én, der har taget bolden, bliver muligheden givet fri for modstanderholdet.

I den nyeste opdatering af Fodbold app'en kan både hjemme- og udehold have en livescore-indberetter med på sidelinjen. Nu er det nemlig slut med 'Ukendt spiller' på scoringer. Som livescore-indberetter fra modstanderholdet, kan du under kampen notere- eller rette målscorere, assists og kort. Se hvordan i videoen herunder - eller læs mere om opdateringen her.